Складові їжі - Основи здоров'я - Основи здоров'я - Каталог файлів - Презентації для дітей

                RSS 
        
        
             
          
       Ви увійшли як Гость 
        Субота, 25.02.2017,  
                  Вітаю Вас Гость  
Категорії розділу
Останні коментарі
підскажіть, як скачати презентацію з сайта docme.ru?

Велике спасибі! Чудова презентація!



Мені теж дуже подобається це відео. Хоча слід зазначити, що в Антарктиді нема білих ведмедів.

Підтримка сайту
Этот сайт защищен «Site Guard»

Каталог файлів

Головна » Файли » Основи здоров'я » Основи здоров'я

Складові їжі
Щоб завантажити файл, зареєструйтесь, або увійдіть під своїм логіном 13.01.2013, 16:09
Тема. Складові їжі. ( 4 кл.)
Мета. Дати учням уявлення про поживні речовини: білки, вуглеводи, жири, мінеральні речовини; розширити уявлення про їжу, корисну для здоров’я; виховувати навички здорового харчування.
Опис проекту
1. У кожного народу свої традиції харчування, причому повсякденне меню може включати найрізноманітніші продукти. Але які б страви не прикрашали наш стіл, головне їх призначення – давати енергію для повноцінної життєдіяльності, матеріал для побудови та відновлення тканин тіла. Отже, для того, щоб залишатися здоровою людиною, треба знати:
- Для чого ми їмо;
- Скільки їжі необхідно з’їдати за добу;
- Що треба включати в свій раціон;
- Як слід організовувати процес харчування.
2. Чим корисна їжа для людини? Їжа – це джерело тепла, росту, енергії і здоров’я людини.
3. Клітини нашого організму настільки розбірливі, що крім своїх улюблених трьох «страв» - білків, жирів, вуглеводів, - нічого не бажають їсти.
Білки – незамінні речовини, без яких неможливі не тільки ріст і розвиток організму, але і саме життя.
Вуглеводи – енергетичне забезпечення організму
Жири - покращують смакові достоїнства їжі, істотно підвищують її енергетичний потенціал .
4. Білки тваринного походження містяться у м’ясі, рибі, яйцях, сирі, молоці. Білки рослинного походження містяться у горіхах, квасолі, горосі.
5. Вуглеводи містяться у продуктах рослинного і тваринного походження: у злаках, фруктах, овочах, меду, молоці, м’ясі
6. Жири роблять їжу запашною та смачною. Тваринного походження жири: вершкове масло,сало, сир. Рослинного походження: різні олії, які є в горіхах, соняшниковому та інших насінні.
7. Щодня ти маєш їсти кашу, картоплю, хліб, овочі, фрукти.
8. Нашому організмові тільки жирів, білків та вуглеводів замало. Йому також потрібні вітаміни та мінеральні речовини.
Кальцій використовується в організмі для формування і зміцнення кісток. Найбільше його в молоці, жовтках, зелені.
Фосфор – є необхідним елементом для м’язової і нервової системи. Поповнити його ми можемо, вживаючи м’ясо, рибу, горіхи.
Залізо – забезпечує доставку кисню в організм. Джерело заліза – м’ясо, яловича печінка, горіхи, бобові.
9. Запам’ятайте правила повноцінного харчування. Та доповніть її своїми правилами.
- Правильно вибирай їжу на сніданок, обід, підвечірок, вечерю.
- Їж через 3,5 - 4 години в один і той самий час.
- Вживай у їжу теплі страви.
- Добре пережовуй їжу.
10. Пам'ятай! Зловживання солодощами може призвести до зайвої маси тіла та захворювань.
Первісна людина гинула в нерівному двобої із дикими звірами . Сучасна - повільно помирає під телевізором із пакунком чіпсів і пляшкою коли
11. Нам бракує культури здоров’я. Її складові: позитивне мислення, фізичні вправи і здорове харчування як база, бо всі наші клітини, органи складаються з того, що ми споживаємо. Треба знати, як харчуватися в сучасних умовах, щоб бути активним, життєрадісним, стійким до буденних проблем, сезонних інфекцій.
Людина не живе, щоб їсти, а їсть, щоб жити.
Категорія: Основи здоров'я | Додав: nnasonenko
Переглядів: 3115 | Завантажень: 376 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук по сайту
Новини освіти
Наші користувачі
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
innochkamartynenko
Наша кнопка
Презентації для дітей


Поділися з друзями

Copyright MyCorp © 2017